Olin viikonloppuna luonnon väreillä värjäys -kurssilla. I-ha-naa puuhaa! Tästä oon niin pitkään haaveillu, ja tätä tulen vielä tekemään lisää... Oli aika rankka viikonloppu mutta sitäkin kiehtovampi. Luonnon helmassa patoja vahtien, liemiä keitellen ja lankoja värjäillen. Nyt on lankoja vyyhditetty, pesty ja huuhdeltu... Liemiä sotkettu ja siivilöity :-) Mahtavaa! Nämä on kyllä ihan ehottomasti niitä mun juttuja...

Värjäysliemiä tehtiin ainakin suopursusta, kanervasta, koivusta, krapista, sinipuusta, sipulin kuorista, marja-arongista, pietaryrtistä, nokkosesta, indigosta, kokenillistä... jne... Erilaisia kokeiluja kyllä kerettiin tehdä! Äärimmäisen mielenkiintoista touhua! :-)

Suurin osa langoista on Virtain villan 3-säikeisiä luonnonvalkoisia tai harmaita villalankoja, tai ihan Seiska Veikkaa. Tässäpä jonkunlainen kuvapläjäys.
Lauantain satoa kuivumassa...
905183.jpg

Tässä nostellaan lankoja suopursu-kanerva liemestä
905179.jpg


Tässä aletaan keittelemään pietaryrtti-sipulin kuori-koivun lehti -mixiä :-)
908326.jpg

Krappiliemi ja langat jäähtymässä
905182.jpg

Tässäpä taitaa langat värjääntyä nokkosliemessä
905189.jpg

Tässä osa omista värjäyksistäni....
Vasemmalta oikealle: indigo, marja-aronki, indigo, marja-aronki ja viimeisenä kokenilli.
908327.jpg

Toinen vyyhti oli alunperin harmaa ja toinen luonnonvalkoinen
908324.jpg

Tässäpä sitten toinen saaliini; Vasemmalta oikealle: ensimmäinen on värjätty krapillaKeskellä luonnonvalkoinen vyyhti värjätty lupiinilla. Ja viimeinen on harmaa lanka laitettu sekametelisoppaan (=koivu, pietaryrtti, sipulin kuori-mix).
  908328.jpg


Nyt kun vielä pääsisi neulomaan! Kädet on niin huonossa kunnossa ettei kynä pysy kädessä edes osoitetietojen kirjoittamisen verran... Jatkuvaa puutumista, tunnottomuutta, särkyä ja pahenee vaan :-( Toivon todella, että vaiva jää synnytyssaliin... Eli blogissa varmasti on hiljaista, kun mitään ei kerta kaikkiaan pysty tekemään... Mutta kyllä täällä ollaan ja hengitetään ja varmasti taas jossain vaiheessa hyvinkin aktiivisesti menossa mukana ;-)  Siihen saakka.....

Kaunista syksyä kaikille lukijoilleni! :-)
908330.jpg