Eilen illalla intouduin vielä kokeilmaan noita Jaakopin tikkaita. Onko se suomeksi nimeltään Jaakopin tikkaat?? Ei aavistustakaan nimittäin, mikä tämän hässäkän nimi on... Tuttu juttu mutta nimi siis tuntematon. Tuolla Craft TV:ssa tuli vaan vastaan. Oli miten oli, vaikutti kauheen kivalle ja aattelin kokeilla. Mitä taas opin, semmosella "pakko kokeilla" -fiiliksellä ei yleensä tuu parhain lopputulos... Mutta ainakin tietää miten tekee sitten seuraavalla kerralla :-) Kuvat ei oo kauheen hyvät mutta jos enempi kiinnostaa niin tuolta Craft TV:stä näkee oikein hyvin.

-Ite leikkasin 12kpl pahvista neliöitä, tukeva kartonki varmaan käy myös. Sopivasti oli käsillä semmonen kartonkilehtiön sivukansi, mitä hyödynsin.
-Leikkasin semmosia 6 x 6cm neliöitä. Koko ihan ok.
-Tän jälkeen ne ois varmaan helpoin päällystää. Ite tein sen siinä vaiheessa kun olin liimannu kuminauhan ja koonnu tuon paketin..
-Neliöt päällystetään vain toiselta puolelta. Käytin siinä scräppipaperia. Päällystyspaperit ois hyvä leikata pikkasen pienemmiksi kuin itse pahvineliöt. Tai sitten kannattaa leikata tosi huolella saman kokoset muuten reunoista tulee epäsiistin näköiset...
-Paperit kiinnitin kaksipuolisella teipillä.
-Siinä vaiheessa kun on neliöt valmiina, jaetaan ne puoliksi eli (6 ja 6kpl).
-Toisen pinkan neliöihin vedetään viivottimen kanssa kolme apuviivaa. Eli keskelle ja sitten kesiviivan ja reunan puoliväliin molemmin puolin.
Eli näin, mutta mielellään suoraan :-) Apuviivat on kuminauhan liimaamista varten.

572672.jpg

-Sitten alotetaan tommosella viivatulla neliöllä ja liimataan siihen kuminauhaa. Erikeepperiä käytin. Mulla oli kolme semmosta metrin mittasta kuminauhan pätkää ja ne riitti hyvin. Nauhat liimataa siten, että ylin ja alin nauha menee oikealle ja kesimmäinen vasemmalla...

572682.jpg


-Tämän päälle liimataan sitten viivaamaton neliö, ei päällystetty puoli. Erikeepperi kuivuu aika nopeesti. Ite pidin silmänräpäyksen aina liimapurkkia painona ja jatkoin.
-Eli sitten kun se viivaamton neliö on liimattu tuohon päälle, heitetään nauhat toisille puolille, ei liimata.
-Päälle laitetaan taas viivattu neliö, apuviivojen päälle laitetaan liima ja nauhat liimataan siihen ja heitetään taas toiselle puolelle.
-Kun nauhat on liimattu viimeisen viivatun neliön päälle ne katkaistaan ihan reunasta. Päälle liimataan se vihon viimeinen neliö.
-Valmis.
-Koristele kuvin :-)

Hyvin selkeät ohjeet löytyy kyllä sieltä Craft TV:stä! :-)

Tässä tekeleeni kansipuoli:
572663.jpg

572662.jpg

Kun muutaman kerran sitä vääntelee niin se lähtee kyllä valumaan ihan hyvin.

Sitten tuon voi koristella vaikkapa valokuvin tai miten haluaa. Ite taas mietin, että ois kiva äitienpäivälahja mummoille jos laittas lasten kuvia tai jotain.
CrafTV:ssä neuvottiin ujuttamaan valokuva vaan noitten kuminauhojen väliin. Kyllä se siellä varmaan pysyy, ja sitten saa vaikka valokuvan jonnekin muualle otettua talteen. Ite kyllä aattelin liimata kuvat kuminauhojen päälle, että ne nauhat jää piiloon. Jotenkin näin:

572664.jpg

Ihan kiva juttu tuo oli. Harmittaa vaan pikkasen, että piti taas niin hätäsesti tehä. Lopputulos ei ole kovinkaan huolellinen ;-) Onneksi kuvat on vähän sumeat :-)


EDIT: Kiitos Tetralle huomiosta! Tavallinen nauha käy. Ei todellakaan tarvitse olla kuminauhaa. Mul tais mennä vähän ribbon ja rubber sekasin :-D